Hírek

Jelen volt Réthelyi Miklós miniszter és felesége, valamint Jávor András államtitkár. Az Irgalmas Jézus tiszteletére felszentelt kápolnát 1942-ben építette a Postás Alapítvány. Az 1944-es átadás után 1950-ig működhetett rendeltetésszerűen, majd hosszú ideig raktárként használták. 1989-ben a betegek kezdeményezték eredeti célja szerinti visszaállítását. 2000-ben kezdődtek meg a renoválási munkálatok. A felújított kápolnát 2005 februárjában szentelte fel Erdő Péter.

Százéves a hajdúdorogi egyházmegye
A centenáriumi hálaadás esztendejét február 18–19-én nyitják meg. Az ünnep lelki tartalmát így fogalmazták meg a szervezők: „Önmagunkat – Egymást – Egész életünket Krisztus Istenünknek ajánljuk.” A jubileumi évet megnyitó kétnapos rendezvényt Hajdúdorogon a székesegyházban és a Szent Bazil Oktatási Központban tartják. Szombaton Kocsis Fülöp püspök és Szászfalvi László államtitkár köszönti az egybegyűlteket, majd történelmi témájú előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, a gyermekek számára pedig korosztályonként külön foglalkozásokat tartanak. Bemutatják a Magyar Posta Zrt. által kibocsátott centenáriumi bélyeget is, és déltől megnyílik a helyben felállított postahivatal, ahol az új bélyeggel ellátott, új borítékba zárt leveleket fel lehet adni. Vasárnap tíz órától pedig több vendég püspök jelenlétében ünnepélyes szent liturgiát végeznek. 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .