Hírek

Trefort Ágoston-díj Bajzák Erzsébet M. Eszter nővérnek

A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány Trefort Ágoston közoktatási díjat adományozott Bajzák Erzsébet M. Eszter nővérnek a katolikus közoktatásban végzett kimagasló teljesítményéért. Az idei alapítványi díjkiosztás január 10-én volt.

A törökbálinti megállapodás a Lea otthonnal    

Turai István polgármester január 12-én megállapodást írt alá Spányi Antal püspökkel mint fenntartóval és a Lea – Családok Átmeneti Otthonának vezetőjével. A 2005 óta működő intézmény a mostani megállapodás értelmében átmeneti otthont nyújt a törökbálinti önkormányzat és intézményei által megnevezett (szociális krízisben lévő és együttműködést vállaló) családok számára.  

Családcsoportvezetők képzése

Családcsoport-építő és -vezető képzés indul a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban, Máriabesnyőn február 13-án a váci egyházmegye hívei részére. A tanfolyamra olyan elkötelezett házaspárok jelentkezését várják, akik plébánosukkal együttműködve készek megszólítani s közösségbe hívni másokat.

Jezsuita „nyomok” Magyarországon

A Magyar Jezsuita Rendtartomány fennállásának századik évfordulója alkalmából esszépályázatot hirdet 14-24 éves fiatalok számára. A pályázatokat március 20-ig várják. A jezsuiták már néhány évvel Szent Ignác halála után letelepedtek Magyarországon. Azóta nagyon sok településen működtek több-kevesebb ideig jezsuita szerzetesek. Az ő nyomaikat: templomokat, iskolákat, illetve a szétszóratás idején (1950-1990) a településen szolgált szerzeteseket bemutató pályaművek elkészítésére hívja a fiatalokat a jezsuita rend. Az esszében érdemes kitérni a szerzetesek munkásságára, szerepükre a település életében, valamint a keresztény közösségre gyakorolt hatásukra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..