Hírek

Háló-találkozó Csíksomlyón November második hétvégéjén rendezték meg a 12-ik erdélyi Háló-találkozót Csíksomlyón. Mintegy 170-en vettek részt, többen érkeztek Magyarországról és a Felvidékről is. A találkozót megelőzően került sor az Erdélyi Háló Központ hivatalos megnyitójára. Antal Attila alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, utána a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium kórusa lépett fel népdalokkal és vallásos énekekkel. A találkozó egyik fő szervezője és házigazdája Sebestyén Ottó jezsuita volt, közreműködött Hortobágyi Cirill pannonhalmi bencés perjel, Pázmán Enikő, Simó Irma pszichológus, Hubes László egyetemi oktató. (Magyar Kurir)

Kitüntetett újságírók

A Renovabis katolikus segélyszervezet Münchenben november elején három kelet-közép-európai újságírót részesített ezer eurós díjban. Közöttük van Valaczkay Gabriella, akinek a Marie Claire magyar kiadásában megjelent, Fölöttük a mennybolt című, a budapesti hajléktalanokról szóló riportját emelték ki. A másik két kitüntetett lengyel és bosnyák. (KNA)

Szentmise elhunyt hajléktalanokért

A magyarországi Szent Egyed közösség eucharisztikus liturgiát tartott elhunyt hajléktalan barátainak lelki üdvéért november 20-án a Budapest Váci utcai Szent Mihály-templomban. (Magyar Kurir)

Szent Pál nyomában címmel tart adventi konferenciabeszédeket Bolberitz Pál professzor advent négy vasárnapján, az Egyetemi templomban a 12.30 órakor kezdődő szentmisék keretében. A témák: Saul meghívása, A népek apostola, Szent Pál krisztológiája, Szent Pál ekkléziológiája.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..