Hang Assisiből

Az assisi Szent Ferenc-templom kolostorában élő atya tavaly a Santa Maria degli Angeli-bazilikában nagy sikerrel adott elő néhány dalt. E szereplését követően hallgatta meg őt Mike Hedges. Alessandro atya albumát a híres Abbey Road-i stúdióban vették fel, ott, ahol annak idején a Beatles, a U2 és a Cure lemezeit is.


 

Alessandro atya Voice from Assisi (Hang Assisiből) című CD-je karácsony előtt jelent meg az Egyesült Királyságban, és rögtön a komolyzenei sikerlisták élére került. Hallható rajta többek között Vincenzo Bellini újonnan felfedezett O Tantum Ergo Sacramentum című műve, Assisi Szent Ferenc imájának feldolgozása, az Ave Maria Schubertváltozatai, a Sancta Maria ária a Parasztbecsületből és Donovan dala a hatvanas évekből. Az angolul kitűnően beszélő, derűs szerzetes a BBC riportereinek elárulta, hogy a könnyűzenét is kedveli, nagy rajongója például Michael Jacksonnak. A szegénységi fogadalmához hű atya nem akar semmilyen anyagi előnyre szert tenni. A jól fogyó lemezek bevételét a minorita rendnek ajánlja fel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .