Hajrá, Debrecen!

A munkaterület ünnepélyes átadása 2010 szeptemberében volt. A vonalat idén, február 26-án adták át. Pályája a Piac utcától a Doberdó utcáig vezet, körülbelül kilenc kilométer hosszan. A Nagyállomás és a Debrecen Plaza közötti szakaszon az egyes és kettes vonal közös pályán közlekedik. Itt ágazik el az új vonal, majd a Hunyadi, Csemete, Dózsa György, Nádor, Thomas Mann, Mikszáth Kálmán utcákon át jut el a Doberdó utcai „végállomásához”, mely az egyes vonalhoz hasonlóan egy hurok.


A villamosvonalra új villamosszerelvényeket vett a DKV. A tizennyolc új, Urbos 3 típusú járművet a nyertes ajánlattevő, a spanyol CAF cég szállította. A tizennyolc darab azonos típusú jármű alacsony padlómagasságú, normál nyomtávolságú, légkondicionált. Egy villamos kétszázhuszonegy utas szállítására alkalmas. A kettes villamosvonal megnyitásával a párhuzamos buszközlekedés megszűnt, a felszabaduló autóbuszokat a budapestiek használhatják. Hol vannak már azok az idők, amikor a debreceniek a fővárosból kiszuperált villamoson közlekedtek?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .