„Ha gyűlöl majd benneteket a világ…”

Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi az, hogy hazánk olyan alapvetõ emberi értékek mellé állt, melyeket ma sokan szeretnének lerombolni. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdõdik, amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve, hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nõ között létrejött életszövetséget. Az alaptörvény azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani. Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek a határozott megfogalmazása.

Ráadásul a magyar kormány átmeneti különadót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.

Ezeket az okokat természetesen nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik vád az egyházakról szóló törvénnyel kapcsolatos. Ennek a jogszabálynak az a célja, hogy az úgynevezett biznisz-egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan álegyház jött létre, amelynek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább húszéves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, folytathatják működésüket, csak intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.

A magyar parlament és a kormány természetesen hibákat is követett el munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy a bankokkal való megállapodást helyesebb lett volna a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.

A kormányzó pártoknak alázattal és körültekintéssel kell hordozniuk, tettekre váltaniuk a választóktól kapott kétharmados parlamenti többséggel járó felelősséget és lehetőséget. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálniuk kivédeni. Hazánk jegybankjának valutatartaléka jelen államadósságunknak csaknem a felét teszi ki, és szükség esetén a jegybank fel is fogja használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig az erős ellenszélben is ki tud tartani.

Gyakori a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor vele szemben megjelenik a sötétség hatalma is. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .