Gyógynövényvölgy Zánkán

A gyógynövényvölgy megálmodóinak célja az volt, hogy a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflóráját megismertessék a nagyközönséggel. Így a szakmai érdeklődők mellett egyedi programokkal fogadják a táborozó diákokat, a cégeket, a családokat és a csoportos kiránduláson részt vevőket is. A park és a központ Takács Ferenc kertészmérnök tanár, gomba- és gyógynövényszakértő oktató munkásságára alapozva készült el tavaly nyáron.


A hétezer négyzetméteres park, amely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában és a Káli-medence keleti kapujában található, kikapcsolódást kínál mindenkinek. A gyalogos vagy a kerékpártúrázóknak is kiváló állomást jelenthet.

Az európai uniós forrásból megvalósult parkban egy látogatóközpont is épült, amelynek vetítőtermében ismeretterjesztő kisfilmeket nézhetnek meg az érdeklődők. Majd a szabadba kilépve a bemutatókertben meg is érinthetik a Balaton-felvidéken található gyógynövényfajok egyedeit.

A kíváncsi felfedezők egynyári, kétnyári és évelő növények, fák, bokrok cserjék gyógyhatásával, termesztési praktikáival és ökológiai növényvédelmével is megismerkedhetnek. Az érdeklődők kreativitásukat kiélve elkészíthetik saját gyógynövényes termékeiket is. A teázóban pedig különféle gyógyteák, szörpök, gyógyborok közül válogathatnak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .