Gyógyászati segédeszközöka Katolikus Karitásznak

Többek között elektromos mopedeket, ke­re­­kesszékeket, női és férfilábbeliket és babaápolási termékeket ajánlott fel a gyógyszergyár a karitásznak. Az adományokat a segélyszervezet a következő hetekben juttatja el a rászorulókhoz.
A Katolikus Karitász az adományozás minden szükséges jogi és technikai követelményének eleget tesz, biztosítva a gyógyászati segédeszközök felhasználásának szakmai feltételeit, továbbá a felhasználás ellenőrzését, megfelelve ezáltal a gyógyászati segédeszközök adományozásáról szóló törvényi szabályozásnak. „A hazai piac egyik vezető gyógyszergyártó és -forgalmazó nagyvállalataként célunk, hogy lehetővé tegyük a betegek számára a gyógyulást és a jobb életminőség elérését. Szeretnénk, ha munkánkkal értéket teremtve mindennap hozzátehetnénk valamit az emberek jólétéhez. Fontosnak tartjuk, hogy törődjünk a betegekkel, az őket ápolókkal, valamint a velünk kapcsolatban álló közösségekkel. E célkitűzésünk egyik fontos mérföldköve a gyógyászati segédeszközök adományozása” – nyilatkozta Tóth Xénia, a Teva Gyógyszergyár Zrt. kommunikációs vezetője.
A Katolikus Karitász országos központja az egyházmegyei (regionális) központokkal együtt­működésben az önkéntesek segítségével keresi meg azokat a rászorulókat, akik számára nagy segítséget jelentenek az adományok. Az önkéntesek a saját településükön jól ismerik a rászorulókat, azok családi körülményeit és mindennapi problémáit, így a segítség azokhoz jut el, akik valóban rászorulnak a támogatásra.
„Nagy örömmel fogadjuk, és köszönjük a felajánlott eszközöket, amelyekkel több száz, nehéz helyzetben élő személynek tudunk segíteni. Egy elektromos moped például lehetővé teszi, hogy a mozgásukban korlátozott rászorulók elhagyhassák a lakásukat, önállóan tudjanak hivatalos ügyeket intézni vagy éppen bevásárolni. Ugyanígy nagy segítséget jelentenek azok a gyógylábbelik is, amelyek sok idős ember számára könnyítik meg a mindennapokat” – fogalmazott Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .