Gyermeknap Nagykálló-Harangodon

Az elmúlt hétvégén mintegy negyven településről kilencszázötvenen – gyermekek hitoktatóikkal, papjaikkal együtt – fogadták el a meghívást, bekapcsolódtak az akadály- és sorversenyekbe. Az Ekler Dezső építész tervei alapján készült hét faépületben helyet kapott a kézműves ház, a táncház, ismerkedhettek bibliai tájakkal, elsősegélynyújtás bemutatása során megtanulták, hogyan segítsenek bajba jutott társaikon, de percek alatt népes társaságuk akadt az állatsimogatásra váró háziállatoknak is.

Ebéd után a Képmás zenekar koncertje következett, majd a természet zenéje, a madarak éneke segítette a jelen lévő népes közönséget az elcsöndesedésben. Az erdő szélén megtartott szentmisén szívvel-lélekkel éneklő, gyermekek szeretettel hallgatták Bosák Nándor püspök gyermekkori élményeit a tisztaszoba asztalán elhelyezett díszes Biblia világáról. Később, mint mondta, a bérmálására kapott újszövetségi Szentírást néhány nap alatt elolvasta… A főpásztor arra kérte a gyermekeket, olvassák a Szentírást, gondolkozzanak el az Úr Jézus üzenetén, hogy az mindannyiuk számára az élet könyvét jelentse. A szentmise végén a gyermekek köszöntötték Bosák Nándor atyát püspöki kinevezésének és az egyházmegye megalapításának tizenötödik évfordulója alkalmából, Isten áldását kérve további életére, szolgálatára, Végül a főpásztor kihirdette a sorversenyek akadályversenyek, valamint a Biblia éve kapcsán megrendezett, korábban lezajlott egyházmegyei hittanverseny eredményét.

Az akadályverseny első helyezettjeként a nyíregyházi plébánia csapata vitte el a pálmát, másodikként Pócspetri- Kállósemjén, harmadikként Fényeslitke hittanosainak tapsolhatott a közönség. A kétfordulós egyházmegyei hittanverseny során három kategóriában mérhették össze bibliaismereteiket a hittanosok, így a kategóriák győztesei: Szopkó Barbara orosi, Tamus Elvira debreceni, Burkus Nikolett és Maklári Judit kisvárdai hittanosok lettek, akiket a főpásztor egy-egy Szentírással ajándékozott meg. A szervezési feladatokból Kardos György hitoktató és Tóth László püspöki titkár irányításával mintegy hetvenen (!) – nyíregyházi és debreceni fiatalok, hitoktatók – vették ki részüket.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .