Gyermekekért-díjas a székesfehérvári püspökség

A pénz átadásakor Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője e karitatív munka elismeréseként átnyújtotta Spányi Antal megyés püspöknek – és jelképesen a Székesfehérvári püspökségnek – a gyermekvédelmi központ által öt éve alapított Gyermekekért-díjat.

Minden várakozást felülmúlt az az érdeklődés, amely a csökkent munkaképességűeket és fogyatékkal élőket foglalkoztató mányi, piliscsabai, érdi és biatorbágyi műhelyeket egybefogó Édenkert Összefogás iránt nyilvánult meg. A vásár révén egymillió-négyszázezer forint bevételhez jutott a szervezet.

Az Egymillió csillag a szegényekért akcióban az egyházmegyei karitász négyszázezer forintot gyűjtött össze fűtőanyagra. Így húsz család tíz-tíz mázsa tüzelőt kaphatott. Idén a tüzelő szállítását Pallag Csaba vállalkozó kedvezményesen vállalta, és testvérével együtt további nyolcvan mázsa fát ajánlott fel térítésmentesen, amelyet hat család kapott meg.

A Katolikus Rádió és a Székesfehérvári egyházmegye közös kiadványához, a Mindenkiért eljött című zenés és prózai karácsonyi cédéhez kapcsolódó adománygyűjtésből kilencszázezer forint gyűlt össze az autizmussal élők társadalmi integrációját segítő Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány támogatására. 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .