Gyermekekért-díjas a székesfehérvári püspökség

A pénz átadásakor Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője e karitatív munka elismeréseként átnyújtotta Spányi Antal megyés püspöknek – és jelképesen a Székesfehérvári püspökségnek – a gyermekvédelmi központ által öt éve alapított Gyermekekért-díjat.

Minden várakozást felülmúlt az az érdeklődés, amely a csökkent munkaképességűeket és fogyatékkal élőket foglalkoztató mányi, piliscsabai, érdi és biatorbágyi műhelyeket egybefogó Édenkert Összefogás iránt nyilvánult meg. A vásár révén egymillió-négyszázezer forint bevételhez jutott a szervezet.

Az Egymillió csillag a szegényekért akcióban az egyházmegyei karitász négyszázezer forintot gyűjtött össze fűtőanyagra. Így húsz család tíz-tíz mázsa tüzelőt kaphatott. Idén a tüzelő szállítását Pallag Csaba vállalkozó kedvezményesen vállalta, és testvérével együtt további nyolcvan mázsa fát ajánlott fel térítésmentesen, amelyet hat család kapott meg.

A Katolikus Rádió és a Székesfehérvári egyházmegye közös kiadványához, a Mindenkiért eljött című zenés és prózai karácsonyi cédéhez kapcsolódó adománygyűjtésből kilencszázezer forint gyűlt össze az autizmussal élők társadalmi integrációját segítő Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány támogatására.