Gyerekszáj

„Nem az egészségeseknek kell az orvos…”

Unokám két és fél éves volt. Elvittem szentmisére, és áldozáshoz is jött velem. Otthon elmesélte az anyukájának, mi történt: „Tudod, a pap bácsi rajzolt a homlokomra, azután a nagyinak beadta az orvosságot.”

Teréz néni

Akarom, szeretném…

Hétéves fiam afféle gyerek módjára sokszor mondta, hogy „akarom”. Mi mindig kijavítottuk: „Olyan nincs, hogy akarom, úgy mondjuk, hogy szeretném.” Egyalkalommal esküvőn voltunk. A szertartást végző atya föltette a kérdést a menyasszonynak: Akarsz-e a jelen lévő vőlegényhez feleségül menni? A fiam azonnal hangosan megjegyezte: „Olyan nincs, hogy akarom, úgy kell mondani, hogy szeretném!” Nem volt egyszerű elmagyarázni neki, hogy ez az eset kivételnek számít.

Déri Balázs

Esti ima

Egy alkalommal két és fél éves Viki unokám így imádkozott a tizenkilenc hónapos öccse mellett: „Jézuskám, szeretlek, te is szeress engemet. Segítsd meg apát, anyát, Danikát, nagyit, papót meg a kiskutyákat. Ámen.”

Vadkerti Ferencné,
Pápa

Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk.

E-mail: koncz.veronika@ujember.hu

Levélcím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 7.

A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .