Gyerekszáj

Dávid Zoltán,
Budapest


Kedves

Édesanyám hároméves volt, mikor a nagymamámmal ment templomba. Bent megpillantott egy szobrot, amely Szent Józsefet ábrázolta, karján a kis Jézussal. Megfigyelve a szobrot így szólt nagymamámhoz: „Édesanya, nézze csak, a kis Jézuska kuszkuzálja az apáját.”
Bársony Rita,
Tiszaalpár

Vérnyomás

A fájdalmas Szűzanya előtt térdeltem a debreceni Szent Anna-templomban, velem volt három év körüli Matyi unokám. Imáim befejeztével a szomorú arcú Szűzanyára nézve ezt kérdezte: „Mi baja van? Felment a vérnyomása?” (Reggelinél volt szó az én vérnyomásomról.)

Unokák bókjai

Sokszor fárasztó volt az unokákkal való foglalkozás, ezért egyszer megjegyeztem nekik, hogy én már öreg vagyok a mindennapos játékhoz. Erre csak úgy jöttek a bókok tőlük. Ádám: „Nem vagy öreg, mama, Juli néni öreg.” (Ő vidéki, kendős nagynéni volt.) Szandra: „Tényleg nem vagy öreg, mama, csak öreg színű a hajad.” Matyi, a legkisebb sem akart kimaradni a véleménynyilvánításból, s megfontoltan kérdezte: „Ugye mama, te már sokat éltél?”
Juhász Ferencné,
Kazincbarcika
 
Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .