Gyerekszáj

A korrekt

Hároméves Marci unokámmal a játszótérre mentünk. Látom, hogy furcsán rakja a lábacskáit. Kérdezem tőle: „Fáj a lábad, vagy talán új a cipőd?” Megáll, és szabatosan ezt válaszolja: „Mama, ez egy teljesen új, barna, tavaszi félcipő.”

 

Vigasztalás

Julcsi négyéves volt, amikor benyitott a fürdőszobába, ahol éppen a fogsoromat tisztítottam. Csodálkozva kérdezte: „Mama, mi ez?” Elmondtam, hogy elromlott fogaim helyett készítette a fogorvos bácsi. Mire ő: „Ne búsulj, Mama! Mikor kicsi voltam, nekem se volt egy szál fogam se.”
Papp Zoltánné
Máriaremete

 

Mindennapi kenyerünk – helyett

A kis Gyurka már tudja a miatyánkot, ezért este a családdal együtt mondja ő is. Eddig nem nagyon figyelt a szövegre, de most, amikor ahhoz a részhez érkezünk, hogy „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”, eltöpreng pár pillanatig, és mire az ima végét mondjuk, hangosan kijelenti: „Én teát kérek!”
Ormay József,
Budapest
 
Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .