Gyerekszáj

Gyermeki bölcsesség és költészet

Egyszer Saroltának megmutattam azt a házat, amelyben gyermekkoromban laktam. Végigkérdezte, kik laktak még ott. Azt nem nagyon érti még, hogy ő és testvérkéi hol is lehettek akkor. „Tudod, akkor még nem születtetek meg.” Kis gondolkodás után megszólal: „Akkor még Isten szívében voltunk, ugye, anya?” Ilyen szépen én nem tudtam volna megfogalmazni neki…
Kéry Henriett,
Zalaegerszeg

Nagypapa a pincében

A hároméves Bencét a pincébe küldtük nagypapája keresésére, aki a szüret előkészítésével foglalatoskodott. Miután nem látta, bekiáltott: „Nagypapa, melyik hordóban tetszik lenni?”

Pap Ferencné,
Budapest

Türelmetlenség

A kisunokák étkezés előtt így imádkoztak: „Jöjj el, Jézus, légy vendégünk, áldd meg, amit adtál nékünk.” Egyik alkalommal a kis Andris megkérdezte az anyukáját: „Anya, mindig azt mondjuk, hogy jöjj el, Jézus, és eddig még nem jött el. Mikor jön már el?”
Balla László,
Salgótarján
 
Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .