Gyerekszáj

Önkritika

Óvodás lányunk, Veronika morcos. Amikor édesanyja rászól (persze nem haragból), hogy amit csinál, az már mindennek a teteje, azt feleli: „Nem a teteje, hanem az alja.”
Lazur István,
Miskolc


Félrehallás

Egy barátom mesélte, hogy amikor kisgyermekével részt vett a szentmisén, gyanús lett neki a gyermek egyik hangos, bátor válasza a liturgikus dialógusban. Megkérdezte: „Mit mondtál, fiacskám?” „Hát azt, hogy Isten Báránya, hagyj nekünk békét!”
Oláh Miklós,
Budapest

Minek annyit beszélni?

A hároméves Marci nem állt meg körülnézni, mielőtt átment az úton. „Nem néztél körül! – mondtam neki. – Elfelejtetted a mondókát: Balról semmi, jobbról semmi, lehet menni?” Türelmetlenül válaszolt: „De, körülnéztem, csak nem beszéltem róla!”
Molnár Judit

Rokonság

A hároméves Dávid kérdezi: Mama, hogy is hívják a Jézuska papáját? De nem azt, aki a Jóisten…
Kuli Katalin Ráhel,
Budakeszi

Uzsonna a magasságban

Unokáimat kicsi koruktól fogva vittem szentmisére minden vasárnap. Egyik alkalommal a templomból hazafelé menet Máté, a nagyobbik unokám el-elábrándozott azon, amit látott és hallott a szentmisén. Egyszer csak megszólalt: Mama, miért viszik föl az uzsonnát a magasságba?
Horváth Lászlóné,
Pápa

Szent haj

Lacika fiammal nagycsoportos óvodás korában rendszeresen jártunk a diákmisére. Egyik alkalommal arra figyeltem fel, hogy amikor a misén énekeljük a „Szent vagy, szent vagy éneket, az én kisfiam azt énekli: Szent haj, szent haj…
Dr. Balla László,
Salgótarján

Várjuk kedves Olvasóink leveleit, melyekből lehetőség szerint válogatunk. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .