Gyerekszáj

Nehéz kérdés

A négyéves Andrist először vittem temetésre. Részletesen elmondtam, mikor mi fog történni, hogy a szertartás alatt már ne legyen kérdése. Amikor kísértük az elhunytat, Andris megszólalt mellettem: „Mindent értek, csak azt nem, hogy mi van a dobozban…”

Baldachin

Csaba barátom – mára már felnőtt kántor – húsvéti körmenet alatt édesapjától egy alkalommal ezt kérdezte: „Apa, miért megy a plébános bácsi egy hokedli alatt?”

Hegedűs Zsóka,
Baja

Betlehem

Ágnes lányomék leszedték a karácsonyfájukat és eltették szép, nagyalakú betlehemüket, míg húsz hónapos kislányuk délután aludt. Felébredve Zsófika észrevette, hogy eltűnt a karácsonyfa és a betlehem. Anyukája megkérdezte tőle: „Vajon hová lett a Szent Család?” Erre Zsófika: „Elmentek Betlehembe!”
Harsányi Józsefné,
Budapest

Rovatunkba várjuk kedves Olvasóink leveleit, gyermekeik, unokáik értékes mondatait. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .