Gyerekszáj

Gyorsan biciklire kellett pattannunk, hogy a városszéli kertből hazaigyekezzünk. A vihar bizony alaposan elkapott bennünket az úton, és rendesen megáztunk. Bence éppen aznap volt fodrásznál, és süni-frizurája volt. Anyja biciklijének hátsó ülésében megszólalt: „Anya, fáznak a hajhagymáim.”
György Erzsébet,
Esztergom

Tetszetős logika

Peti unokám tömi magába a csokoládét meg a cukorkát. Rászólok: „Peti, ne egyél annyi édességet, mert cukorbeteg leszel, mint a papa.” Rám néz nyílt, őszinte tekintetével, és azt mondja: „Papa, te azért vagy cukorbeteg, mert gyerekkorodban nem ettél elég cukrot.”
dr. Kúti István,
Salgótarján

Thália és Botanika

Eszter unokám nemrég életében először színházban járt. Azóta is színházasdit játszik. Egy alkalommal becipelt a kis játékkuckójába, és ezt kérdezte: „Tudod, hol állunk most, nagyi?” „Hol?” – kérdeztem vissza. Mire ő nagy, komoly szemekkel: „Hát a virágot jelentő deszkákon.”
Sass Virág,
Debrecen

Egybeolvadás

Hosszabb krakkói útról érkezem haza, és ötéves unokahúgom praktikus dolgokról faggat: – Milyen színű ott a villamos? – Kék. – És a busz? – Az is kék. Lecsempül a szája: – Az nem jó, mert akkor könnyű összetéveszteni őket.
Zsille Gábor

Rovatunkba várjuk kedves Olvasóink leveleit, gyermekeik, unokáik értékes mondatait. E-mail: koncz.veronika@ujember.hu 1053 Budapest, Papnövelde utca 7. A borítékra írják rá: Gyerekszáj.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .