„Gyere haza karácsonyra!”

Az angliai és walesi püspöki konferencia evangelizálással és hitoktatással foglalkozó szekciója számos posztert és meghívót készített a karácsonyi időszakra, amelyek az internetről is letölthetők. Emellett kialakítottak egy honlapot (www.comehomeforc h r i s t m a s . co.uk) azok számára, akik újra be szeretnének kapcsolódni valamelyik plébánia életébe. Yorkban a közelmúltban indítottak el egy másik projektet Átlépni a küszöböt címmel. Célja segíteni a híveket, hogy a templomba nem járó katolikusokat bevonják az egyház életébe.

Terence Drainey püspök a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta: sokkal többen összegyűltek a programra Yorkban, mint amire számítottak. Imádkoztak, vitákat és műhelymegbeszéléseket tartottak. A nap tanulsága az volt számára, hogy a katolikusok missziója a küszöbön áll, és elvihetik az evangéliumot azok életébe, akikkel egyszerű gesztusokon keresztül találkoznak. 

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .