Görögkatolikus rekollekció Ajakon

Fotó: Nyíregyházi egyházmegye

 

A Nyíregyházi egyházmegye rendszeresen szervez rekollekciót a területén szolgáló papok számára. Az idei első alkalmat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon tartották, február 19-én.
A rekollekció vecsernyével kezdődött. Ezt követően Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke tartott előadást.
A püspök bő három évtizeddel ezelőtt több, a rekollekción jelen lévő görögkatolikus lelkésznek volt katonatársa, így a találkozás oldott, baráti hangulatban zajlott. A résztvevők Fekete Károly előadása nyomán új szempontokat kaptak a jó prédikáció megírásához és elmondásához.
A püspök őszintén szólt mindazokról az erősségekről és hiányosságokról, amelyeket reformátusként a görögkatolikus egyházban lát. Emellett bemutatta azokat a közös pontokat, amelyekre az egyházak közötti szeretetteljes együttműködés felépíthető, és felsorolt néhány nehézséget is, amelyek a két felekezetet eltávolítják egymástól.
A kérdések és hozzá­szólások után Kerekes Miklós, Ajak polgármestere vacsorára invitálta a megjelenteket, és a beszélgetések a terített asztalnál folytatódtak.

Forrás: Nyíregyházi egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .