Görögkatolikus családi napot tartottak a szerencsi Rákóczi-vár udvarán

Fotó: Miskolci Egyházmegye

 

Kocsis Fülöp metropolita köszöntőjében hangsúlyozta a család fontosságát, „mert a hitünket is családi közösségben éljük meg”. Koncz Ferenc polgármester a rendezvényen kiemelte, hogy a család, a gyermekek jövőnk legerősebb építőkövei.
Szerencs városa ötödik alkalommal biztosította a helyszínt, és segített a görög­ka­to­li­kus családi nap lebonyolításában Csejoszki Szabolcs pa­ró­kus­nak. Idén a Miskolci Egyházmegye mellett a met­ropó­lia számos településéről is érkeztek családok.
Az eseményen fellépett a sátoraljaújhelyi Garagulya Gó­lyalábas Kompánia és a Ciráda zenekar. Eközben a felnőttek meghallgathatták Kocsis Fülöp beszámolóját szíriai útjáról. Dél­után az Ózdi Görög­ka­toli­kus Parókia bábelőadását tekinthették meg az érdeklődők.
A családi nap vendége Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító és felesége, Bárdos Júlia művészettörténész volt. Családjuk története és nagycsaládban megélt hitük bizonysága Isten végtelen szeretetének, a Szűzanya közbenjáró erejének.
Az alkotás örömét élhették át azok, akik részt vettek a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület foglalkozásain. A Miskolci Makettezők Egyesülete segítségével különböző járműveket lehetett modellezni, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai pedig megmutatták, milyen is a Braille-írás, és hogyan segíti gazdáját egy vakvezető kutya.
Volt népi gyermekjátékok udvara, ugrálóvár, mászófal, gyertyaöntés, valamint egzotikus állatokat is lehetett simogatni a miniállatkertben. A napot a gyerekek által várva várt „habparti” zárta a Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság jóvoltából.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .