A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány kezdeményezésére december 13-án, advent harmadik vasárnapján gitáros flashmobot szerveznek a Budapesten, a Szent István-bazilika elé. 13 órától a közös próba és megbeszélés lesz, majd minden résztvevőt meghívnak egy forró teára és pogácsára.
A ferences rend karizmájában már a kezdetektől kiemelkedő szerepet kapott a békéért való imádság, a békesség keresése. Szent Ferenc imájában olvashatjuk: „Uram, tégy a béke eszközévé, hogy szeretetet vigyek oda, ahol gyűlölet van.” Nincs ez másképp napjainkban sem, hiszen a ferencesek ma is jelen vannak Szíriában, a Szentföldön és más, biztonsági szempontból kockázatosnak tekinthető területeken. A rendtagok naponta tesznek gyakorlati lépéseket az elesettek felkarolásában, a párbeszéd kialakításában és a békesség megteremtésében.
Bár a békességszerzés nem feltűnő tevékenység, a szerevezők szeretnék, ha egy látványos figyelemfelkeltő és tanúságtevő akcióval karácsony előtt hozzájárulhatnának a békére való felhíváshoz.
A program sikerének jelentős tényezője a létszám, ezért az ország minden részéről hívják és várják minden most, vagy korábban templomban zenélő gitáros fiatalt.
Alleluja, Ébredj ember című dalt fogják az jelenlévők előadni. A dal megtalálható Az énekelj az Úrnak! kötetben (31/B), illetve a Szentlélek, jöjj! énekeskönyvben (321.), valamint meghallgatható itt.
A szervezés megkönnyítése érdekében a szervezők kérik, aki szeretne részt venni az eseményen, jelezze itt.
További információ a flashmob facebook oldalán.

További érdekes olvasnivalók

# Kultúra - Amikor fiatal, kezdő madarász koromban tanácsot kértem a Madártani Intézetben, hol figyelhetném a legjobban a ...

# Egyházunk - Szent VI. Pál pápa liturgikus emléknapja május 29., Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini pappá szent ...