Fontos válaszok

A pápa sokszor szorgalmaz nagyobb egyensúlyt Európa gazdasági és szociális feladatai között. Olyan politikát tart fontosnak, amely egyrészt gondoskodik a jólétről és a versenyképesség növekedéséről, másrészt figyelembe veszi a szegények várakozásait is. Mindezt azért idézem fel, mert Orbán Viktor miniszterelnök július 2-án – nagy megelégedésünkre – világos szavakkal fejezte ki a mai magyar kormánypolitika európai elkötelezettségét és ugyanakkor tárgyalókészségét, amely egyedül viheti előbbre a földrész és hazánk egymással összefüggő sorsát. Nem állhatunk az Európai Unió romlását kívánók soraiba.

A kormányfő a parlamenti vitában ellenzéki bírálatokra válaszolva hangsúlyozta, hogy az Európai Unió nem diktál, hanem nekünk kell mérlegelnünk, milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat számunkra, ha csatlakozunk az eurózónás bankunióhoz. A kérdés, hogy a szorosabb egység felé haladunk vagy a „nemzetállamok Európájánál” maradunk-e, nyitva áll. Egy azonban bizonyos: „A magyar embereknek az az érdekük, hogy az Európai Unió és benne az eurózóna sikeres legyen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..