Folyt.köv.

„Ez a hisztéria azt jelzi, hogy az emberek sokkal kevésbé »felvilágosultak« és »modernek«, mint a tudomány korában hinni szoktuk róluk, és sem tudásuk, sem félelmeik nem mentesek az ősi, talán a kollektív tudattalanba írt elemektől. Lelkünk mélyén mind ott hordozzuk az özönvizet félő Noét, a Szodoma és Gomorra számára kegyelmet kérő Ábrahámot. Aggodalommal kémleljük az eget, és nem nehéz bennünk szorongást kelteni.”

 

„Ami az elmúlt egy-két hónapban történt, az olyan volt, mint egy óriási, globális médiahekk. És a kereskedelmi tévéadók, a bulvárlapok nem röstelltek játszani a tömegek szorongásával: a világvégéből reklámszlogen lett. – Mi csak azt adjuk a népnek, amire vágyik. Ha világvége kell neki, hát megkapja – mentegetődznek. Manapság már a világvége is üzleti kérdés.”

„Hát ez az, hogy éppen nem az. Szerintem pont arról szólt a világvége-hangulat, hogy elvágyódunk ebből a mindent anyagiakra lefordító, mindenkit a pénze, pozíciója alapján lemérő, értékelő vagy leértékelő világból. Egy olyan világból, amelynek csakugyan vége lehetne már…”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .