Filmvetítés Székesfehérváron

 

A korabeli híradórészletek, fotómontázsok, a Securitate ügynökeinek jelentései, a tartótisztek értékelései, a titkosszolgálat lehallgatásai, megfigyelési fotói és az áldozatok személyes emlékei párhuzamosan idézik fel ezeket az éveket. Dinamikus kameramozgások jelenítik meg a hitvallók és ügynökök életének állomásait: pusztuló falvakat, parókiákat, börtönöket, templomokat és az egyedülálló szépségű erdélyi tájat. A film mély együttérzéssel állít emléket a magyarországi 1956-os forradalom után kivégzett erdélyieknek, és azoknak az áldozatoknak, akik hosszú éveket töltöttek börtönben ártatlanul.

A vetítés előtt beszélgetésre nyílik lehetőség a film alkotóival, valamint Tőkés László püspökkel, Európa parlamenti képviselővel. Az est védnökei: Vargha Tamás államtitkár, Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester.

Akik nem tudnak részt venni a rendezvényen, azoknak figyelmébe ajánljuk, hogy a Duna Televízió március 4-én főműsoridőben vetíti a filmet.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .