Ferenc pápa levele az új bíborosoknak

A bíborosság nem jelent sem előléptetést, sem rangot, sem kitüntetést. Egyszerűen szolgálatot jelent, mely megköveteli látószögünk kiszélesítését és szívünk kitágítását. És bár paradoxnak tűnik, de azt a képességet, hogy tudjunk nagyobb odaadással távolabbra nézni és egyetemesebben szeretni, egyedül úgy szerezhetjük meg, ha azt az utat követjük, amelyen az Úr járt: az alacsonnyá válás és az alázat útját, vagyis ha a szolga alakját vesszük fel (vö. Fil 2,5–8). Ezért kérlek, fogadd kiválasztásodat egyszerű és alázatos szívvel. És még ha ezt örömmel és örvendezve kell is tenned, ne engedd, hogy érzelmeid kifejezése világias formát öltsön, kerülj mindenfajta ünneplést, mely idegen a visszafogottság, a józanság és a szegénység evangéliumi szellemétől.

 

 

A közeli viszontlátásra, találkozunk február 20-án, amikor megkezdjük kétnapos tanácskozásunkat a családról. Továbbra is rendelkezésedre állok, és kérlek, imádkozz értem, és másokat is kérj, hogy imádkozzanak értem.

 

Jézus áldjon, és a Szent Szűz védelmezzen!

 

Testvéri szeretettel:
Ferenc

 

(Tőzsér Endre fordítása)

 

Forrás: Magyar Kurír

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .