Ferenc pápa celebrálta egy svájci gárdista esküvőjét

Fotó: Vatican News

 

Senki nem számított arra, hogy a pápa váratlanul megérkezik a templomba, ahol egy svájci gárdista és a Vatikáni Múzeum egyik alkalmazottja köti össze az életét. Az ifjú pár – Luca Elia Maria Schafer és a brazil Leticia Vera – küldött ugyan meghívót a pápának az esküvőre, de nem is remélték, hogy eljön.
A Szentatya egyszer csak feltűnt az ősi vatikáni templomban, amely a Szent Péter-bazilika mögött áll. A jelenlévők teljesen megdöbbentek. A brazil Renato dos Santos atyának, aki a házasságkötés szertartását vezette volna, majd elállt a lélegzete, amikor a sekrestyébe lépve ott találta a Szentatyát mosolyogva, miseruhában. „Soha életemben nem gondoltam volna, hogy egyszer majd a pápával találkozom itt a sekrestyében – mondta a Vatican Newsnak adott interjúban. – A vendégek találgatták, hogy valóban Ferenc pápát látják-e. Igazi plébánosként volt jelen, aki gondosan és szeretettel törődik a nyájával.”
A hírt, hogy Ferenc pápa részt vett az esküvőn, a szertartáson jelen lévő többi pap osztotta meg a különböző közösségi oldalakon. Omar Reposo atya, a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-kegyhely igazgatója Instagram-oldalán tett közzé egy fényképet, amelyen a pápa, a vőlegény és a menyasszony láthatók, a következő képaláírással: „Nézzétek, a meglepetésvendég! Ferenc pápa mindig meglep minket!”
Homíliájában a Szentatya három dolgot említett, ami segít, hogy a házasok egészen megélhessék a házasság szentségének ajándékát: „Elkezdeni, megállni és összefoglalni a napot.” A pápa „szívén viseli a házasságokat – mondta Renato atya –, igazán szereti ezt a szentséget, amely a családi élet forrása, és amely Istent helyezi a középpontba”.
Nem ez volt az első eset, hogy Ferenc pápa esküvőn vett részt a Vatikánban. Emlékezzünk csak vissza 2014 szeptemberére, amikor húsz jegyespár kötötte össze az életét a Szent Péter-bazilikában, vagy 2016 júliusára, a siket pár házasságkötésére a Szent Márta-házban. És ne feledkezzünk el a chilei légitársaság két utaskísérőjének esküvőjéről sem, amelyet chilei apostoli látogatása során a repülőgép fedélzetén celebrált Ferenc pápa idén januárban.

Forrás: Vatican Insider
Fordította: Koszoru Péter

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .