Ferenc pápa a vallások közti párbeszédért

Idén januárjától Ferenc pápa videóüzenet formájában adja át a hagyományos havi imaszándékait. Az év első imaszándéka: hogy a különböző vallású férfiak és nők közötti őszinte párbeszéd a béke és az igazságosság gyümölcsét teremje.
„Az emberek nagy része az egész földkerekségen hívőnek mondja magát, és ennek a vallások közti párbeszédhez kell vezetnie. Csak párbeszéd által vethetünk véget az intoleranciának és a diszkriminációnak. A vallások közti párbeszéd szükségszerű feltétele a világ békéjének – mondja a videóban a pápa. – Nem szabad felhagynunk az érte mondott imádsággal és az azzal sem, hogy együttműködjünk azokkal, akik másként gondolkodnak. Szeretnétek tenni valami jelentőségteljeset? Bízom bennetek, hogy e havi szándékomat terjeszteni fogjátok: hogy a különböző vallású férfiak és nők közötti őszinte párbeszéd a béke és az igazságosság gyümölcsét teremje.
Az emberek különböző módon gondolkodnak, és különbözőképpen éreznek. Különböző módon keresik és találják meg Istent. Egyesek agnosztikusoknak mondják magukat, nem tudják, hogy létezik-e Isten vagy sem. Mások ateistának tartják magukat. Ebben a sokszínűségben, a vallások és hiányuk színes skáláján csak egy bizonyosságotok van: mindannyian Isten gyermekei vagyunk.” (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .