Fellobban a láng

Birkózásban Bácsi Pétert, Lőrincz Tamást és Sastin Mariannát jelölnénk meg éremesélyesként, de sok minden múlik a sorsoláson, így a többiek sem esélytelenek. Dzsúdóban a már beharangozott női trió (Csernoviczki, Joó, Mészáros) legalább egy tagja biztosan érmesként zárja majd az olimpiát, de Ungvári Miklós és Bor Barna is képes kiemelkedő teljesítményre. Öttusában szintén várunk egy dobogós helyezést, továbbá Sidi Péterben és Berki Krisztiánban is bizakodunk. Kis szerencsével esetleg még ökölvívásban is becsusszanhat egy érem.

Férfi és női vízilabdásaink is éremesélyesek. A Nagy Lászlóval felvértezett kézilabdásaink sem veszélytelenek a többi csapatra nézve, bár a sorsolást látva talán nekik lesz a legnehezebb dolguk.

Kajak-kenusainktól az utóbbi időben már megszoktuk, hogy rendre (arany)érmekkel térnek haza a versenyekről, erre számítunk most is. A nőknél mind a négy egység aranyesélyes, de Vajda Attila címvédése sem okozna meglepetést. Férfi kajakosainktól is előkelő helyezést remélhetünk.

A „szintes” sportágakban Pars Krisztián és Kővágó Zoltán nyakába akaszthatnak medáliát. Úszóink közül Gyurta Danit, Cseh Lacit, Kis Gergőt és Hosszú Katinkát, illetve a négyszer kétszázas női váltónkat tartjuk esélyesnek dobogós helyre.

Mindent egybevetve a mi tippünk tehát hat arany-, hat ezüst- és hat bronzérem lenne. S ha esetleg mégis tévednénk, az reményeink szerint csak azért lesz, mert még a várakozásoknál is jobban teljesítettek legjobbjaink.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .