Felfedezni a csodát

„Imádkozunk, mert egymást szeretve, tiszteletben tartva szeretnénk ebben az országban együtt élni” – mondta a zarándokcsoportoknak Székely János püspök, az MKPK cigánypasztorációs kezdeményezéseinek felelőse.

A szabadtéri oltárnál, ragyogó napsütésben kezdődő szentmise a közben megérkező zivatar miatt a kegytemplomban folytatódott. A kegyhelyre látogató Antonio Maria Vegliò érsek, az elvándorlók és úton levők pápai tanácsának elnöke homíliájában köszöntötte a harmincnégy e napon elsőáldozáshoz járuló gyermeket. VI. Pál pápa szavait idézve hangsúlyozta, hogy „az egyházban veszitek majd észre, hogy nemcsak barátai, de testvérei is lehettek minden embernek”… A mai társadalom csábításokkal megtévesztő világában a keresztény ember életének folytonos tevékenységben, másokkal való szolidaritásban kell eltelnie – biztatta a gyermekeket.

A szentmise befejező áldása után a helyi cigány önkormányzat és a Ceferino Cigány Lovagrend ebéddel látta vendégül a zarándokokat.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .