Felekezetközi demonstráció Nagyváradon a házasság hagyományos értékének megőrzéséért

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus


A kétnyelvű demonstráción, amelyet A Családért Koalíció nevű civil szervezet kezdeményezett, a római katolikus, a görögkatolikus, az ortodox, a pünkösdista, a református, az evangélikus, a baptista és az adventista egyház is képviseltette magát, és jelen volt a Messiás-hívők közösségének rabbija is. A négy nagyváradi püspök, Sofronie Drincec ortodox, Böcskei László (a képen középen) római katolikus, Csűry István református és Virgil Bercea görögkatolikus főpásztor mellett politikusok is felszólaltak a rendezvényen: a liberális Cornel Popa, a szociáldemokrata Ioan Mang és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) képviseletében Traian Bodea.
Paul Negruţ, a baptista Emanuel Egyetem rektora elmondta: A Családért Koalíció csoport több mint hárommillió érvényes aláírást gyűjtött össze az alkotmánymódosítás érdekében, és azt szeretné, ha április 23-án népszavazást tartanának az országban.
Böcskei László megyés püspök arra hívta fel a figyelmet: Gyümölcsoltó Boldogasszony március 25-i ünnepe az élet feletti örömre hív. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik eljöttek a rendezvényre, és ilyen módon is hirdetik az élet értékét. „Arra bátorítok mindenkit – mondta –, hogy ne ijesszenek meg bennünket olyan eszmék, amelyek fejlődés címszó alatt egy leépült társadalom kialakulásához vezetnek. Ne féljünk megvédeni hitünk igazságait. Vállaljuk inkább az élet szolgálatát és a Teremtő által akart család megvédelmezését. Az ő segítsége legyen velünk, mind­annyiunkkal.”
Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke úgy fogalmazott: áldott, aki azért nem nősül meg vagy megy férjhez, mert Istennek szenteli magát, és áldott az a férfi és nő, aki házasságra lép, és gyermeket vállal, vagyis Isten akarata szerint él.
A gyűlésen fehér léggömböket eresztettek fel, majd menet indult az Urunk feltámadása ortodox katedrális érintésével a szülészet épülete elé.

 

Forrás: Erdély Online

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .