„Felejtenünk kell – és tanulnunk a múltból”

A Zenit közel állt a Krisztus Légiója Kongregációhoz, szervezetileg azonban független volt tőle. Most azonban a Krisztus Légiója intézményi fennhatósága alá kívánja vonni a hírügynökséget. Ez az oka a lemondások sorozatának. Jesús Colina volt főszerkesztő a CNA (Catholic News Agency) amerikai hírügynökségnek adott interjújában elmondta: a Krisztus Légióval kapcsolatban a kölcsönös bizalomvesztés folyamata akkor kezdődött, amikor a kongregácó alapítója, Marcial Maciel kettős élete kezdett nyilvánvalóvá válni.

 Tavaly jelent meg, s az Új Ember és a Duna International közös kiadásában hamarosan magyarul is olvasható lesz XVI. Benedek A világ világossága című interjúkötete, melyben a pápa szól az alapító „erkölcsösség határain kívüli kalandor, elhibázott életéről”, de arról is, hogy mindezek ellenére Maciel felépítette a kongregáció és mozgalom dinamikus közösségeit.

Annak jártunk utána, hogy a hazánkban is működő Krisztus Légiója és Regnum Christi mozgalom hogyan dolgozza fel válságát és mit tesz megújulásáért.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .