A Fatimai Szűzanya vándorszobra Pozsonyban

A vándorszoborral együtt egy imafüzet is érkezik a családokhoz. Ennek bevezetőjében így fogalmaz Molnár Tamás, a közösség lelkipásztora: „Útjára indítottuk pozsonyi magyar katolikus közösségünkben a Fatimai Szűzanya vándorszobrát. Tesszük ezt a portugáliai Mária-jelenések centenáriumának évében. Hasonlóképpen, mint az irgalmasság rendkívüli szentévében, amikor az irgalmas Jézust ábrázoló kép érkezett hétről hétre más családba, és kínált alkalmat a közösségért és annak egyes imaszándékaiért felajánlott imára (…), most is szeretnénk, ha e vándorszobor minden héten másnál, másoknál találna szívélyes fogadtatásra, otthonra. Múlt évben Isten irgalmáról, az irgalmasság gyakorlásáról elmélkedhettünk, idén a helyes Mária-tiszteletben szeretnénk jobban elmélyülni.
Kerüljön e szobor méltó helyre a családi otthonban. Legyen az egész hét folyamán a figyelem középpontjában. Esetleg virágot, gyertyát is helyezhetnek elé. (…) Imádkozzanak együtt is a Szűzanya szobra körül összegyűlve. Elvégezhetik a rózsafüzért, olvashatnak a Szentírásból, beszélgethetnek egymással a Mária-tiszteletről, személyes tapasztalataikról és lelki élményeikről, esetleges múltbeli Mária-kegyhelyeket felkereső zarándoklataikról…”

Forrás és fotó: Pozsonyikatolikusok.sk

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .