Ezer gól – ezer év

Egyházmegyei sportnap – Ezer góllal ezeréves egyházmegyénkért – ezzel a felhívással szólították meg a pécsi püspökség munkatársai az egyházmegye területén élő hittanosokat, buzdítván őket egy vidám, de az egészséges erőfeszítéstől nem mentes napon való részvételre.

A szervezők a Szent Mór Iskolaközpont tanárait kérték fel a sportprogram összeállítására és lebonyolítására. Kétszázhetven diák jelezte, hogy szívesen részt venne a megmérettetésen. Délelőtt 9 órára érkeztek a jelentkezők az egyházmegye különböző településeiről. Volt olyan, aki már felvételt nyert ugyan az iskolába, de még az óvoda padjaiban ül, és voltak 17-18 évesek is. A megnyitón jelen volt Mayer Mihály püspök is, aki gyermekkorára visszaemlékezve szólt az összegyűltekhez. A főpásztor áldásával és egy közös imádsággal indult az egyházmegyei sportnap. A versenyszámok korcsoportok szerint szerveződtek, így ki-ki a maga méltó ellenfelével mérkőzhetett. Volt kosárlabda, foci, ping-pong és különféle sorversenyek.

Rendkívül jó hangulatban, sok nevetéssel, szurkolással telt a nap. A tapasztalatok megerősítették a szervezőket, hogy jövőre az 1001 gólért is „neki kell rugaszkodni”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .