Ahol a jóra, a szépre nevelnek

A májusig tartó havonkénti foglalkozásokra azokat a hatodik osztályos lányokat hívják, akik a következő tanévet a Patrona hat évfolyamos gimnáziumában szeretnék kezdeni. A szombati alkalmakon megtartott két-két matematika- és magyarórán nem külön tananyagot tanítanak. A gimnázium tanárai azt szeretnék elérni, hogy a diákok hiányos ismeretei kiegészüljenek. Az iskolakezdésre készség szintjén ismerjék a matematikai alapműveleteket, fejlődjék helyesírásuk és fogalmazásuk.

Aki komoly elkötelezettséggel érkezik az intézménybe, az – a tapasztalatok szerint – önmagához képest nagyon sokat fejlődhet tanulmányai során. Az oktató-nevelő munkában a Patrona pedagógusai arra törekednek, hogy a tanulók megismerjék önmagukat, felismerjék képességeiket, adottságaikat, megtalálják helyüket az életben. Fontosnak tartják, hogy diákjaik a jóra, a szépre nyitott emberré váljanak, emelt fővel képviseljék értékeiket, melyekért bármikor képesek kiállni. Az iskolai programok során a lányokat felkészítik a családi életre is, mert azt vallják, hogy a család kulcsfontosságú tagja az édesanya, akitől végeredményben, hosszú távon a társadalom jövője függ. A gimnáziumba készülő diákok mellett várják a hatodik életévüket betöltött kislányokat és kisfiúkat is, akiknek március 6-án és 11-én szerveznek hívogató programot, illetve nyílt napot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..