Ez az a nap! – 2012

Hogy mi minden fér bele egyetlen rendezvénybe, ha az a cél, hogy a mai kor nyelvén kifejezzük keresztény hitünket, és egy életmódbeli-kulturális alternatívát mutassunk fel egy alapvetően hitetlen korban? Úgy látszik nagyon is sok minden. Az Ez az a nap! szervezőiroda különféle keresztény közösségekből összegyűlt munkatársai már az elmúlt tizenkét esztendő során is rámutattak arra, milyen sokféle módon tehetünk tanúságot Jézus Krisztusról, az élőről, aki nekünk is életet ad. Lássuk hát az idei programot egy kicsit részletesebben!


Azok, akik jobban el akarnak mélyülni Isten jelenlétében, már október 19-én, pénteken este 11 órától részt vehetnek a 24 órás dicsőítő összejövetelen, az Aréna különtermében. A színpadon óránként váltják egymást a dicsőítő csapatok, egészen szombat délután 4 óráig, majd ezután a nagyszínpadon folytatódik Isten dicsérete. Erre az alkalomra az ország minden részéről, sőt a határon túlról is hívtak együtteseket, különböző egyházi közösségekből.

Még a „főműsor” előtt több másik érdekes program is megkezdődik. Az Ez az a nap! rendezvényhez már több alkalommal kapcsolódott a Misszió Expó kiállítás, ahol evangelizációs szervezetek, missziós módszerek, oktatási intézmények mutatkoznak be. Keresztény üzenetet hordozó könyvek, CD-k is kaphatók lesznek. Az eddigi évekhez hasonlóan a missziós kiállítás a Magyar Evangéliumi Aliansz támogatásával jön létre. Az Expó 12-től 17 óráig látogatható majd.

Mit mond a Lélek? címmel 14.30-tól kerekasztal-beszélgetést tartanak különböző egyházak papjaival, lelkészeivel. A kérdés adott: milyen üzenete van számunkra ma a Szentléleknek, hogyan válaszol ő a mai kor kihívásaira? Ezután az este főszónoka, a könyvei alapján hazánkban is ismert Philip Yancey találkozik az érdeklődőkkel, és dedikálja is köteteit.

Délután 4-től azonban kezdetét veszi az Aréna nagycsarnokában az a dicsőítő találkozó, amelyen a magyar keresztény zene meghatározó alakjain kívül – a korábbi rendezvényekhez hasonlóan – a világ élvonalából is hallhatunk előadókat. A magyar részt a tradicionálisabb gospelhangzást megszólaltató nagy létszámú kórus, a Golgota Gospel nyitja meg. Utánuk a zenetanárokból álló dicsőítők következnek. Őket a már hagyományosan egy blokkban fellépő Pintér Béla és Csiszér László követi, akiknek megszólalását – őszinte, minden hangjukon átsütő istenkeresésük miatt – már most is sokan türelmetlenül várják. A sok zene után következik a már szintén hagyományos közös imádság a nemzetért, különböző közösségeket képviselő lelkészek közreműködésével.

Ezután érkeznek a külföldi vendégek: Tim Hughes és zenekara, az Alpha kurzus szülőhelyeként ismertté lett londoni Holy Trinity Brompton anglikán plébánia dicsőítésvezetője, a Worship Central nevű mozgalom alapítója. Ő először szolgál Budapesten, csakúgy, mint az LZ7 nevű zenekar. Ők már kifejezetten a fiatalokhoz szóló zenét játszanak, de feldolgozott témáik – például a modern kori rabszolgaság kérdése – az idősebbeket is megérinthetik. Philip Yancey megszólalása is érdekesnek ígérkezik, prózában. Egyik kedvenc témája a hit és a tudomány viszonya, de szívesen beszél személyes hittapasztalatáról is. Az est zárókoncertjét a mai keresztény zene egyik élő klasszikusa, Matt Redman adja, aki 2008-ban szolgált már nálunk, a Soul & Gospel Fesztiválon, a Westend tetőteraszon. Minden sallangtól mentes, szerény és őszinte személyisége azonnal rokonszenvessé teszi, ugyanakkor Isten imádásának ritkán tapasztalható mélységeibe és magasfeszültségébe vezeti be hallgatóit, igazi, maradandó szellemi élményt nyújtva. Az estét egy hatalmas finálé koronázza meg, valamennyi közreműködő részvételével.

A gyerekeket 16 és 20 óra között vidám és tartalmas gyermekprogram várja majd a különteremben. Jegyek – családos és csoportos kedvezményekkel – a www.ezazanap.hu portálon keresztül igényelhetők kedvező áron.

Bővebb tudnivalók: www. ezazanap.hu ezazanap.hu oldalon és facebook. com/ezazanap.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .