Európai Unió

A kitüntetést Michael Zimmermann nagykövet április 2-án fogja átadni az osztrák nagykövetségen. Várszegi Asztrik jelentős nemzetközi találkozóhellyé fejlesztette a pannonhalmi bencés főapátságot. 2011 júliusában Habsburg Ottó szívét – a politikus végakaratának megfelelően – itt temették el. (KAP)

Reinhard Marx bíboros a COMECE új elnöke

Az Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottságának (COMECE) tagjai március 22- én három évre Reinhard Marx münchen–freisingi bíboros érseket választották a testület elnökévé. Munkáját négy alelnök segíti. Marx bíboros, aki 2006 óta a COMECE tagja, kijelentette: „A kontinensünket sújtó gazdasági-pénzügyi válsággal kapcsolatban meggyőződésem, hogy az Európai Unió képes úrrá lenni a helyzeten. A globális válság közös választ kíván. Újra fel kell fedeznünk a felelősség és az összetartozás érzését.
Ez a feltétele annak, hogy meg tudjuk oldani közös problémáinkat. Európa jövője szempontjából sorsdöntő e pillanat.” (MK)
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..