Európai cserkészvezetők Esztergomban

Tizedik alkalommal rendezték meg a The Academyt, az európai régió cserkészvezetőinek konferenciáját. A Cserkészmozgalom Világszervezetének és a Cserkészlányok Világszövetségének európai régiója által idén Magyarországon tartott konferenciája magas színvonalú képzési lehetőséget és kapcsolatépítési alkalmat kínált a cserkészvezetők számára. A nemzetközi légkör inspirációs forrást jelentett számukra, s friss ötletekkel felvértezve és új kapcsolatokkal gazdagodva térhettek haza cserkészcsapatukhoz.
Tanulj, gondolkodj, oszd meg! – ez volt a képzés három kulcsszava. A konferencia nemcsak tudást ad át a résztvevőknek, hanem közös gondolkodásra is hív. A kiscsoportos foglalkozásokon egy-egy fontos témát tárgyalnak a résztvevők az előadókkal közösen.
A rendezvény megvalósításán több mint harminc magyar cserkész dolgozott. A konferencia helyszíneként azért választották éppen Esztergomot, hogy megmutathassák, nem csak Budapestet érdemes megnézni hazánkban. A bazilika tövében álló Szent Adalbert Központ spirituális légkört biztosított a rendezvénynek.
A program logója – egy bekapcsológombot jelző ikon apró szárnyakkal – egy stilizált szentjánosbogarat ábrázolt. Az „ON” gomb azt szimbolizálta, hogy a rendezvény motivációt ad a vezetőknek, és segít, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi cserkészéletbe.

Forrás és fotó: Magyar Cserkészszövetség

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .