Eucharisztikus ifjúsági találkozó Homrogdon

A lelkigyakorlat szervezői fő célként az Eucharisztiával összefüggő ismeretek gazdagítását és a szentségimádás fontosságának hangsúlyozását jelölték meg. Veress Zoltán plébános megfogalmazása szerint az Eucha­risztia lényegét nem könnyű értelmeznie egy fiatalnak, de fontos, hogy a megfelelő kép alakuljon ki benne. A szervezők minden korosztályt igyekeztek megszólítani, főként a fiatalságot.
A találkozó kezdetén Galo Gábor, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense szólt a résztvevőkhöz, majd Koroknai Zoltán jezsuita szerzetes tartott előadást Az Eucharisztia, a barátság szentsége címmel.
A délelőtti előadásokat követően a fiatalok csoportokban dolgozták fel a hallottakat, és megfogalmazták, mit jelent számukra az Eucharisztia. Délután a Képmás zenekar adott koncertet.
Ternyák Csaba egri érsek tanításával folytatódott az ifjúsági találkozó. Katekézisében II. János Pál pápa Az Egyház az Eucharisztiából él kezdetű enciklikáját alapul véve segített értelmezni az Eucharisztia misztériumát. Hangsúlyozta: a szentmisében minden alkalommal úgy kell jelen lennünk, mintha Krisztus keresztje alatt állnánk. Így teljes emberségünkkel, szentségi módon kapcsolódunk be Jézus titokzatos áldozatába.
Katekézise után koncelebrált búcsúi ünnepi szentmisét mutatott be a főpásztor. A liturgiát követően szentségimádást és virrasztást tartottak. A lelkigyakorlat második napján Bíró László püspök tartott előadást a fiataloknak.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .