Esélyek és remények

Valóban féltjük, ami jó, és tíz körömmel ragaszkodunk a jelen vélt és valós boldogságához. Ha pedig úgy gondoljuk, hogy most már éppen elég nehéz a helyzetünk, s ennél rosszabb már nem jöhet, akkor is ott motoszkál bennünk az aggodalom: de mi van, ha mégis? Olyan jó lenne azt hallani egymástól: a rossz is elmúlik egyszer, ne félj! És persze jó volna el is hinni ezt. Tele vagyunk hát nyugtalansággal a jövőt illetően, s ez az aggódás egyfelől főként a saját és szeretteink egészségét érinti, másfelől a megélhetésre, a munkahelyre és az anyagiakra vonatkozik. Mindez jogos is, ha csupán a statisztikákat és a valós hazai helyzetet tekintjük. A nyugati életszínvonaltól évtizedekre lemaradva, rozoga egészségi állapotban, széteső családokkal, döntésképtelen, elvándorló fiatal nemzedékkel, elbocsátottakkal és dolgozni nem akarókkal, a bűnből élő semmirekellőkkel, elnéptelenedő falvakkal és nem utolsósorban a templomok üresedő padsoraival kell számolnunk. Mégse mondjuk azt, hogy kész, vége, semmit sem tudok tenni, minden elromlott. Aki az elmúlt évben rendszeresen olvasta lapunkat, az számtalan jó kezdeményezéssel, életet és reményt adó ötlettel találkozhatott az oldalainkon.


Ezt szeretnénk tenni a jövőben is: megmutatni a jó kezdeményezéseket, és örömöt, reményt sugározni azoknak a lelkébe, akik elcsüggedtek vagy elvesztették a hitüket. Akire sokat bíztak, attól többet kérnek majd számon, ezt jól tudjuk. De mindannyian felelősek vagyunk a saját és gyermekeink jövőjéért. Felelősek vagyunk azért, hogy mit olvasunk, mit nézünk, milyen gondolatokat engedünk be az életünkbe. És felelősek vagyunk az egyházunkért is, azért, hogy legyenek szerzetesi, papi és szülői hivatások, hogy legyen közösség, és szeretet legyen benne. Megválasztása óta Ferenc pápa folyamatosan iránymutatást ad nekünk. Csak figyelnünk kell a szavaira, melyekkel a krisztusi alapokhoz vezet vissza minket. Minden szava az egyszerűséget, a békét, a befogadó, átölelő szeretetet hirdeti. Ezt adjuk tovább mi is az új esztendőben, és akkor biztos vagyok benne, hogy az életünk megtelik reménnyel. Merjünk végre jót tenni, legyen erőnk minden félelmünket, aggodalmunkat és gondunkat Jézus kezébe helyezni!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .