Erdő Péter bíboros, prímás Brazíliában

Erdő Péter bíboros, prímás szeptember 23. és 30. között Brazíliában tett látogatást, Orani João Tempesta bíboros, Rio de Janeiro érseke és Odilo Pedro Scherer bíboros, São Paulo érseke meghívására. Számos helyen tartott előadást a dél-amerikai országban, és a helyi médiában is bemutatta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületeit.
Erdő Péter bíboros először Rio de Jaineróba utazott, ahol előadást tartott a brazil főegyházmegye találkozóján. A rendezvényen bemutatta a Budapesten 2020. szeptember 13. és 20. között rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit, és személyesen is meghívta a jelenlévőket a katolikus világeseményre.
Útja második felében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főpásztora látogatást tett többek között a brazil alapítású Katolikus Shalom Közösség São Pauló-i központjában. A közösség tagjai 2009-ben érkeztek Magyarországra, Erdő Péter bíboros meghívására, aki – még az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) vezetőjeként – részt vett a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának (Celam) találkozóján, és megismerkedett a közösség alapítójával, valamint lelkiségével.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .