Emlékhelyek fotós célkeresztben

A társaság elgondolása az volt, hogy a kirándulók saját érzelmeiket is tükröztetve minél több szemszögből mutassák be a cég működési területének tájain található keresztény emlékeket. Nagyon sok beküldött fotó eleget is tett ennek a kritériumnak. Válogatni azért kellett a beérkezett felvételek között, mert számos – nyilvánvalóan egy-egy családi kiránduláson készült – képen háttérbe szorult a kiírásban szereplő szempont. Legnagyobb számban Vértesszentkereszt, Majk és Körtvélyespuszta épületeit, megmaradt emlékeit örökítették meg a pályázók.


 

Oroszlány után a tárlat vándorútra indult, s eljutott, illetve eljut még Várgesztesre, Környére, Tatabányára, Csákvárra és Gántra is.

– Nagyon szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a pályázattal és a kiállítással. Úgy véljük, hogy a működési területünkön lévő plébániákkal összefogva jó lehetőséget kínálunk ezzel arra, hogy méltó módon emlékezzünk meg különböző egyházi ünnepekről, illetve hangsúlyozzuk természeti és építészeti kincseink megőrzésének fontosságát – fogalmazott Sárainé Illés Edina turisztikai előadó, a pályázat egyik ötletgazdája.

Fotó: Ribáry Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.