Emeljük fel szavunkat minden üldözöttért!

Meglepődtünk, amikor Ferenc pápa ismételten megfogalmazta: ma több keresztény válik vértanúvá, mint az első századokban, a római császárok keresztényüldözéseinek idején. Egyesek talán túlzásnak találhatták ezt a megállapítást, mert nem gondoltak arra, hogy napjainkban mennyivel nagyobb a népesség, és mennyivel „modernebbek”, pusztítóbbak a fegyverek.

 

Ám amikor szót emelünk a keresztények védelmében, sohasem feledkezhetünk meg a más vallású, világnézetű, bármily nemzetiségű üldözöttekről. Mindazokért imádkozunk, akiknek korlátozzák, megsértik emberi méltóságát, akiket megfosztanak jogaiktól, akiktől elveszik az életet. A keresztény szeretet és szolidaritás nem személyválogató, nemcsak a hozzánk tartozók életéért könyörgünk, nemcsak az ő áldozatukat tiszteljük, hanem minden üldözöttét.

Emeljük fel imádságos szavunkat Istenhez, és fejezzük ki szolidaritásunkat keresztény és más embertestvéreink életéért! Egyházközségeink, közösségeink, mozgalmaink ragadják magukhoz a kezdeményezést, és fogjanak össze e vitathatatlanul nemes, emberséges és jó cél érdekében.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .