Szlovákia

A körleveleket és a fontosabb hirdetéseket magyar nyelvre is lefordítják, s úgy küldik ki a magyar plébániákra. Rudolf Baláz besztercebányai püspök a közelmúltban engedélyezte egy szlovákiai magyar kispap budapesti továbbtanulását. A besztercebányai egyházmegyében a közelmúltban magyar nemzetiségű püspöki helynököt neveztek ki a magyar hívek részére.

Katolikus televízió indult

Május 5-én megkezdte sugárzását a Lux Televízió. Stanislav Zvolenský érsek a megnyitás alkalmából a pozsonyi jezsuita templomban szentmisét mutatott be, amelyen részt vett Ján Figel EU-biztos is. Marek Polacek igazgató úgy nyilatkozott: a 150 éve működő katolikus újság, a Katolícke noviny, majd az 1989-ben létrehozott Lumen Rádió után eljött az idő, hogy egy katolikus televízió is elinduljon. A Szlovákiában élő embereknek szükségük van egy olyan családi csatornára, amely elé a szülők nyugodtan odaengedhetik gyermekeiket. A Lux TV reggel 7.30-tól éjfélig sugároz. Az adó a Lux Communication stúdió, a Don Bosco Szaléziak és a szlovák püspöki konferencia közös vállalkozása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..