Innen-onnan

Lengyel állampolgárságért folyamodott Ali Agca

Mehmet Ali Agca ügyvédje május 3-án bejelentette: védence lengyel állampolgárságért folyamodott, és a börtönből való szabadulása után a néhai pápa szülőhazájában kíván élni. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy Agca, akinek lengyel állampolgárság iránti kérelmét május 1-jén nyújtotta be az ankarai lengyel követségen, börtönbüntetése hátralevő részét is lengyel börtönben szeretné letölteni. A nagykövetség nem nyilatkozott a kérelem elfogadásának esélyeiről – írja a FoxNews.com. (Magyar Kurir)

Walter Kasper bíboros Amalfiban

XVI. Benedek pápát május 8-án Amalfiban, a Szent András apostol ereklyéi „átvitelének” 800. évfordulóján rendezett ünnepségen Walter Kasper bíboros, a keresztény egység előmozdítása pápai tanácsának elnöke képviselte. Az ereklyék egy részét a konstantinápolyi egyház már visszakapta. Amalfi a középkorban egyike volt a négy itáliai tengeri köztársaságnak, mely a Földközi-tenger keleti vidékére nagy befolyást gyakorolt. Ezzel kapcsolatban került ide sok ereklye és ikon. (KAP)

Philipp von Boeselager halála

A máltaiak világszerte gyászolják Philipp von Boeselager bárót, a máltai szeretetszolgálatok ötven évvel ezelőtti alapítóját, aki kilencvenéves korában a Bonn melletti Ahrban hunyt el. A Hitler elleni 1944. július 20-i merénylet szervezőinek utolsó élő tagja volt. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .