Nagyvilág

A Gázai segélyszállítmány elleni támadás

Tizenkilenc aktivista vesztette életét és huszonhat megsebesült, amikor az izraeli katonaság május 31-én megtámadott egy nemzetközi segélyszállító hajókonvojt, amely a Gázai övezet felé tartott. Az eset egyházi részről is éles bírálatot váltott ki. A Hamasz által ellenőrzött területre vonatkozó beszállítási tilalom másfél millió polgári lakos elleni „kollektív büntetést” jelent – jelentette ki Michel Sabbah, volt jeruzsálemi latin pátriárka. A„blokádot áttörő” kísérletben 15 ország 35 parlamenti képviselője és 20 újságíró vett részt, tíz tonna segélyt szállítottak. A Vatikán szóvivője, P. Federico Lombardi aggodalmát és sajnálatát fejezte ki, pár nappal a pápa ciprusi látogatása előtt. A Szentszék ellenzi erőszak alkalmazását, a békés tárgyalásokat szorgalmazza.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .