Európa

A spanyol elnökség a Gender-ideológiát támogatja

Mariano Martinez-Aedo, a Családpolitikai Intézet Európai Hálózata nevű szervezet alelnöke szerint José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök – aki ebben a félévben az EU soros elnöke is – radikalizálni szeretné Európát a gender-ideológia terjesztésével és a válás megkönnyítésével. Martinez-Aedo hozzátette: minderre épp akkor készül Zapatero, amikor Európa demográfiai mélyponton van, és folyamatosan növekszik a válások száma. Ennek ellenére a szocialista pártvezető nem a probléma megoldásán, hanem annak elmélyítésén fáradozik.

Ötezren a moszkvai pátriárka karácsonyán

A moszkvai Megváltó-székesegyházban január 7-én I. Kirill pátriárka vezette az ünnepi szent liturgiát. Jelen volt Dimitrij Medvegyev elnök és felesége, valamint a moszkvai apostoli nuncius is. Vlagyimir Putyin miniszterelnök nemrég közölte a pátriárkával, hogy az állam még ebben az évben visszaadja az ortodox egyháznak a Novodevicsij kolostort.

Jean-Yves Calvez SJ halála

A francia jezsuita rendtartomány adta hírül, hogy P. Jean-Yves Calvez jezsuita filozófus, szociológus és teológus 82 éves korában, január 10-ről 11-re virradó éjjel Párizsban elhunyt.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .