Róma – Vatikán – Itália

Sokan eltűntek, rengetegen váltak hajléktalanná, és hatalmas anyagi károk keletkeztek. Szicíliában is sok szenvedés forrása a heves esőzés, különösen Messina környékén. A pápa ezért mindenkit arra szólított fel, hogy vele együtt imádkozzék az áldozatokért és szeretteikért. Lélekben közel áll mindazokhoz, akik szenvednek, elvesztették otthonaikat, és Istentől kér enyhülést számukra. A Szentatya végül felhívást intézett a nemzetközi közösséghez, sürgetve a szenvedők megsegítését.

A pakisztáni elnök a pápánál

Október elsején fogadta a Szentatya Asif Ali Zardari pakisztáni köztársasági elnököt és kíséretét. A megbeszélések során megvizsgálták Pakisztán jelenlegi helyzetét, kitértek a terrorizmus elleni küzdelemre. Párbeszédet folytattak a katolikus egyház pozitív szerepéről. A közelmúltban történt keresztényellenes erőszak-megnyilvánulásokat felidézve a felek megállapították, hogy meg kell szüntetni mindenfajta megkülönböztetést, amelynek alapja a vallási hovatartozás, tiszteletben kell tartani minden egyes állampolgár jogait.

XVI. Benedek júniusban Ciprusra látogat

A ciprusi kormány október 1-jén bejelentette, hogy a pápa elfogadta a meghívást, és ellátogat a szigetországba. A Szentatyát a helyi egyház és a Ciprusi Köztársaság elnöke, Demetris Christofias hívta meg március 27-én, vatikáni látogatásakor. XVI. Benedek ciprusi útjára valószínűleg 2010 júniusában kerül sor

Francia professzor a Pápai Életvédő Akadémián

Jean-Marie Le Ménét, a párizsi Jérome Lejeune Alapítvány elnökét a Pápai Életvédő Akadémia rendes tagjává nevezte ki XVI. Benedek pápa. A professzor 1994-ben hozta létre a hivatalosan elismert tudományos és orvosi alapítványt. Célja, hogy a kutatás, az orvosi kezelés és az élet védelme területén folytassa Jérome Lejeune genetika professzor művét, aki a Down-kór kiváltó okának felfedezője. Jean-Marie Le Méné tizenöt éve elkötelezett résztvevője a bioetikai témájú vitáknak. A Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagja.

Lelkipásztorkodás a digitális világban

A pap és a lelkipásztorkodás a digitális világban: az új médiumok Isten szava szolgálatában – ez a témája a jövő évi 44. kommunikációs világnapnak. A 2010-es tömegtájékoztatási világnapra írt pápai üzenet arra szólítja a papokat: az új médiaformákat tekintsék úgy, mint lehetséges eszközöket Isten szava terjesztéséhez.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .