Róma-Itália

A Szentatya Monte Cassinóba látogat

XVI. Benedek pápa május 24-én Monte Cassino bencés apátságába látogat. Felkeresi az „embertársi szeretet házát”, és ő vezeti a szerzetesek esti közös imádságát. Szent Benedek 529-ben alapította az ősi apátságot, melyet a II. világháború idején, 1944. február 15-én a szövetségesek háromórás bombázással földig romboltak. A benne őrzött műtárgyak többségét korábban az Angyalvárba vitték. Az angol légierő a vatikáni közlés ellenére úgy vélte, hogy az épület tele van német katonákkal és fegyverekkel, holott polgári menekülteket fogadtak csak be. Kétszázötven szerzetes és menekült lelte halálát. A háború után az olasz állam tízévi munkával állíttatta helyre az apátság épületét az eredeti tervek szerint.

A génkezelt élelmiszerek hatása

A Pápai Tudományos Akadémia tanulmányi hetet rendez, melynek keretében a tudomány képviselői fejtik ki álláspontjukat arról, ártalmasak-e az emberi egészségre a génkezelt élelmiszerek. Marcelo Sanchez Sorondo püspök, az akadémia kancellárja így fogalmazott: „Mindkét oldalon óriási a propaganda. Éppen ezért szükséges a tudományos tisztánlátás”, hogy meg tudjuk mondani, mennyire biztonságosak ezek a szerves alapanyagok.

XVI. Benedek a Pápai Alapítvány tagjaihoz

A Papal Foundationt 1990-ben John Krol bíboros, philadelphiai érsek hozta létre a szegények támogatására. XVI. Benedek rámutatott, hogy a Pápai Alapítvány tagjaival való találkozó az egész világot sújtó aggasztó gazdasági helyzetben zajlik. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni azokról, akik nem tudják hangjukat hallatni, és csak saját nehézségeinkre gondolunk. Keresztényként tudatában vagyunk, hogy különösen a nehéz időkben kell még keményebben dolgoznunk azon, hogy az Úr vigasztaló üzenetét meghallják az emberek. Az alapítvány sokak nagylelkűsége által értékes segítséget nyújt Krisztus és egyháza nevében. A pápa háláját fejezte ki áldozataikért és elkötelezettségükért.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .