Ortodoxia

A látogatás nemcsak lelkipásztori, de egyházpolitikai jellegű is, mivel az osztrák állam el fogja ismerni az ausztriai orosz ortodox egyházmegyét. A pátriárka találkozik Christoph Schönborn bécsi bíboros érsekkel és Heinz Fischer köztársasági elnökkel is.

Megőrzik a lakosság békéjét

Az orosz ortodox egyház félkatonai szervezet felállítását tervezi, hogy így gondoskodjon a rendről a városokban és a falvakban – tette közzé a hírt a Kommersant című orosz napilapban. Bűnöző bandák irányítják az utcák életét. Az ortodox milíciák megfékezhetnék őket – nyilatkozta a moszkvai patriarchátus külkapcsolatokért felelős képviselője. Vannak olyan plébániák, amelyek mellett jól képzett harcos, patrióta csoportok működnek. A milíciák tagjai megőrzik a lakosság békéjét és megóvnak a szélsőséges megnyilvánulásoktól – nyilatkozta a moszkvai ortodox polgárok szövetségének felelőse.

A belgrádi pátriárka marad

Hivatalosan november 17-én jelentették be, hogy a szent szinódus kérésére a nemrég lemondott 94 éves I. Pavle belgrádi szerb ortodox pátriárka  hivatalában marad.

Híreinket az AFP, az AsiaNews, a CEF, a KNA, a La Croix, a Magyar Kurír,
valamint a Vatikáni Rádió anyagaiból válogattuk.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .