Életvédő zarándoklat az abortusz ellen

Az abortusz áldozataira való emlékezés után felkérték az intézmény munkatársait, hogy csatlakozzanak az abortuszmentes napok mozgalmához, az eddig kapcsolódó harmincöt kórház példája nyomán, és az év három napján, március 25-én (a magzatgyermek napján), június 1-jén (az ENSZ nemzetközi élet napján) és december 28-án (az aprószentek emléknapján) ne végezzenek abortuszt.

A zarándoklathoz kapcsolódva Téglásy Imre, a mozgalom főszervezője rámutatott: Magyarországon ma minden nap átlagosan százhúsz magzati életkorú gyermeket pusztítunk el művi terhességmegszakítással, valódibb nevén az élet szándékos, tervbe vett elhajtásával. E gyilkos pusztítást a „rend” fenntartóiként és elfogadóiként kiemelten, több milliárd forinttal támogatjuk.

Mindszenty József hercegprímás figyelmeztet bennünket 1962-ből való végrendeletével: „Ne engedjétek az orosz érdeket a magyar anyaméhig elérni esküszegő »orvosok« és »gyógyszerészek« kezével!” Az orosz időkből és a gulyáskommunizmus korából átléptünk a „gulyáskapitalizmusba”, de az elkövetők, az áldozatok és a szemlélők meg nem fogyatkoztak.

Az Alfa Szövetség immár tizenhárom éve gondozza a válsághelyzetben lévő várandós, vagy újszülöttjükkel krízisbe kerülő anyákat. Az általuk képviselt, ma már harminckétezernél is nagyobb esetszámot felmutató szociális, pszichés, mentálhigiénés és testi-biológiai szempontú közösségi gondozás azt a célt szolgálja, hogy a gondozottak számára terhességet jelentő állapot másállapottá, majd várandóssággá fejlődhessen.

Téglásy Imre „alfás” munkatársaival együtt egy olyan termékeny és gondoskodó anyaországról álmodik, „ahol az anyaméhben béke honol, ahol a közjó érvényesülését a teremtő kedvükben töretlen polgárok szabadságával mérik, ahol a mindenkori kormányzatok teljesítményét a boldog és diadalmas szülők hitelesítik az adott választási időszak alatt boldogan világra hozott gyermekek számával.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .